Víno Fiala Víno Fiala Naše vína Naše vína Hodovanie u vinára Hodovanie u vinára Kontaktujte nás Kontaktujte nás Prečítajte si Prečítajte si Veltlínske zelené Tramín červený Rizling vlašský Sauvignon Rizling rýnsky Veltlínske červené skoré Rulandské biele Svätovavrinecké

Naše vína sú pestované na svahoch Malých Karpát, v chotároch miest Modra a Pezinok. Kombinácia našej klímy, pôdy a polohy, vo Francúzku označovaná jediným slovom "terroir", je pre víno natoľko priaznivá, že dokáže poskytnúť vína porovnateľné najkvalitnejším vínam sveta. Vinohrady sú vysadené v pôdach, ktoré nútia korene prenikať do väčšej hĺbky, čím sa dosahuje dokonalejšia štruktúra a vyváženosť chutí vína. Výnos z pôdy a jedného kra je prísne obmedzený, husto vysadený vinič s tradičným rýnsko-hessenským vedením poskytuje za cenu podstatne vyšších nákladov maximálnu príležitosť hroznu vyzrieť a pozitívne ovplyvniť kvalitu vína. Tým dosahujeme takú úroveň prirodzenej sladkosti plodov, že nie je potrebné pridávať cukor alebo inak umelo regulovať obsah látok obsiahnutých v hrozne.

Výrobný proces vína je postavený na bohatej vinárskej tradícii našej oblasti, historicky zviazanej s postupmi vinárstva starého kontinentu. Preto v našich vínach nájdete chute vlastné starým európskym vínam, viac ako sezónym módnym variáciám nového sveta. Vína vyrábame tradičnými technológiami zrenia v starých agátových a dubových sudoch. Z moderných postupov využívame napríklad riadené kvasenie.

V každom kroku od pestovania viniča až po fľaškovanie vín dávame práve kvalite najvyššiu prioritu. To nám dáva záruku, že milovníka kvalitných vín nikdy nesklameme.